6 Οκτ 2014

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού



Μέρα αθλητισμού ήταν η Δευτέρα 6 Οκτωβρίου για τα σχολεία όλης της χώρας αφού για πρώτη φορά καθιερώθηκε η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που θα γιορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου. Στο σχολείο μας όλοι οι μαθητές συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες με την καθοδήγηση των γυμναστών κ.κ. Γεωργακόπουλου Δημήτριου και Καραΐσκου Λεωνίδα, αλλά και τη συμπαράσταση των δασκάλων τους.  Μέσα σε κάθε τάξη  έγινε συζήτηση για το φαινόμενο του ρατσισμού και για την ανάγκη γνωριμίας με τον «άλλο», τον «διαφορετικό».  Επίσης οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο σχετικά με τη διαφορετικότητα και το ρατσισμό αλλά και την ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα αναπηρίας και περιθωριοποίησης.
Τις εκδηλώσεις του σχολείου μας τίμησαν με την παρουσία τους, και τους ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό:

α. Ο Γιάννης Χατζήμπεης, Παραολυμπιακός αθλητής, πρωταθλητής τριάθλου και ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε το μαραθώνιο τριάθλου Ironman, και

β. Ο Μάριος Γκιούρδας, πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Βόλεϋ, με συμμετοχές σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις και διακρίσεις σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο.

Και οι δυο καταξιωμένοι αθλητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στα παιδιά για την αξία του αθλητισμού τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποτελεί κομμάτι από τη ζωή τους, ενώ συμμετείχαν και σε κάποιες από τις δραστηριότητες των μαθητών.

Η σημερινή μέρα αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για όλα τα παιδιά του σχολείου μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental