26 Οκτ 2014

Η γιορτή του σχολείου μας για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940


Την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου το σχολείο μας διοργάνωσε γιορτή μνήμης και τιμής στους ήρωες του Σαράντα. Πρωταγωνιστές οι μαθητές της Δ΄τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ.κ. Παληκαρίδου Φωτεινής και Ρούκη Χρήστου καθώς και του μουσικού μας κ. Ανδρέα Μπικουβαράκη.
Η γιορτή ξεκίνησε με την καθιερωμένη παράδοση της ελληνικής σημαίας από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Κουντούρη Τηλέμαχο στο σημαιοφόρο της 1ης περιόδου, μαθητή του ΣΤ2, Οικονομόπουλο Φώτιο-Ιάσονα. Δίπλα του βρίσκονταν η σημαιοφόρος της 2ης περιόδου, μαθήτρια του ΣΤ1, Λαλιώτη Λαμπρινή και όλοι οι παραστάτες. Ο Διευθυντής του Σχολείου, αφού συνεχάρη ένα ένα τα παιδιά, παραδίδοντας τη σημαία, τόνισε ότι οι υψηλές επιδόσεις στα μαθήματα έχουν αξία μόνο εφόσον συνοδεύονται και από υψηλό ήθος και ευγένεια. Γιατί έχουμε ανάγκη από πολίτες που θα αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον, για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Στη συνέχεια οι μαθητές της Δ΄ τάξης, μέσα από αφηγήσεις, απαγγελίες, τραγούδια, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, ανέλαβαν να ζωντανέψουν τις μνήμες εκείνων των ημερών που η πατρίδα μας έγραψε χρυσές σελίδες, τόσο στη δική της, όσο και στην παγκόσμια ιστορία. Δίκαια εισέπραξαν το χειροκρότημα όλων.
Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Μετά το τέλος της γιορτής ο σημαιοφόρος Οικονομόπουλος Φώτιος-Ιάσονας και οι παραστάτες της 1ης περιόδου του τμήματος ΣΤ2, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κ.κ. Γεωργακόπουλου Δημήτριου και Καραΐσκου Λεωνίδα συμμετείχαν στην κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο της Πόλης μας, στην Πλατεία Δημοκρατίας.

24 Οκτ 2014

Εορτασμός της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς, 
η γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία διοργανώνεται από τους μαθητές της Δ΄τάξης, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 08:30 στην Aίθουσα Εκδηλώσεων "Μίκης Θεοδωράκης".
Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα και οι μαθητές μετά τη λήξη της γιορτής (περίπου στις 09:45), θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους.

Το Ολοήμερο σχολείο δεν θα λειτουργήσει.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.


Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

23 Οκτ 2014

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Διευθυντή της Δ/νσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας στο σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 24-10-2014 στο πλαίσιο του προγράμματος «Kids Athletics» και «Αγαπώ τον Αθλητισμό», θα επισκεφτεί το σχολείο μας ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Δ/νσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κ. Κάτσαρης Αυγουστίνος, ο οποίος θα ενημερώσει τους μαθητές για τα παραπάνω προγράμματα και θα απονείμει τα αναμνηστικά διπλώματα στους μαθητές των Δ, Ε, και ΣΤ τάξεων, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 στην εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος «Kids Athletics», στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

16 Οκτ 2014

Επιλογή σημαιοφόρων και παραστατών σχολικού έτους 2014-2015

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014, στο γραφείο των εκπαιδευτικών, παρουσία του Συλλόγου Διδασκόντων και με τη συμμετοχή όλων των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης που είχαν αποφοιτήσει από την Ε΄ τάξη με τις υψηλότερες βαθμολογίες, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία για την επιλογή σημαιοφόρων και παραστατών για το σχολικό έτος 2014-2015. Για την επιλογή εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα από το Π.Δ. 201/1998 και τις διευκρινιστικές εγκυκλίους του Υπ. Παιδείας. Η διαδικασία επιλογής ανέδειξε μετά και από τις απαραίτητες κληρώσεις, τους παρακάτω μαθητές που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας για τις δύο περιόδους του διδακτικού έτους:

1η περίοδος: Αρχή διδακτικού έτους έως 31 Ιανουαρίου 2015.
Τμήμα ΣΤ2
Σημαιοφόρος: Οικονομόπουλος Φώτιος-Ιάσονας
Παραστάτες:
1ος: Λέζο Πάμελα
2ος: Φωτεινός Κωνσταντίνος
3ος: Σκριβάνου Ελευθερία
4ος: Ράββας Ιωάννης
5ος: Μιχοπούλου Κωνσταντίνα
Αναπληρωματική: Παραστατίδου Κυριακή

2η περίοδος: Από 1 Φεβρουαρίου 2015 έως λήξη διδακτικού έτους.
Τμήμα ΣΤ1
Σημαιοφόρος: Λαλιώτη Λαμπρινή
Παραστάτες:
1ος: Μιχαλόπουλος Σπυρίδων
2ος: Ζησόπουλος Πέτρος
3ος: Κοντός Δημήτριος
4ος: Γιαννουρή Ελπίδα
5ος: Γέρου Ανθή
Αναπληρωματική: Σκαρώνη Αθανασία


Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

15 Οκτ 2014

Ανακοίνωση για τους γονείς των μαθητών/τριών των Β και Γ τάξεων

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Φ.6/660/166841/Γ1/15-10-2014 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., ανακαλείται η με Αρ. Πρωτ. Φ.6/553/152559/Γ1/24-09-2014 εγκύκλιος με θέμα «Συμπληρωματικές οδηγίες αναφορικά με το Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)»,  η οποία προέβλεπε προσκόμιση Ατομικού Δελτίου Υγείας (Α.Δ.Υ.Μ.)  και από τους μαθητές/τριες των Β και Γ τάξεων. 
Επομένως, για τους μαθητές/τριες των τάξεων Β και Γ, δεν απαιτείται η προσκόμιση του νέου Α.Δ.Υ.Μ., αλλά θα ισχύσουν, για τη σχολική χρονιά 2014-2015, τα παλαιά Ατομικά Δελτία Υγείας, των οποίων η ισχύς είναι τριετής.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

14 Οκτ 2014

Επίσκεψη των μαθητών της Ε τάξης στο Πλανητάριο

Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου οι μαθητές της Ε τάξης επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο), και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξαιρετική παράσταση με θέμα και τίτλο «Το Μυστήριο της Ζωής» η οποία είναι η πρώτη μιας τριλογίας παραστάσεων αφιερωμένων στις διάφορες πτυχές του προαιώνιου ερωτήματος του ανθρώπου για το αν είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν.
«Το Μυστήριο της Ζωής» πραγματεύεται την εμφάνιση της ζωής στη Γη και τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου οδηγώντας στην εντυπωσιακή ποικιλομορφία όλων των ειδών ζωής του πλανήτη μας. 
Η παράσταση ξεκινάει με μία παρουσίαση της γέννησης του Ηλιακού Συστήματος και της Γης, και συνεχίζει περιγράφοντας τους δομικούς λίθους της ζωής, ορισμένες από τις βασικές θεωρίες που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια σχετικά με την απαρχή και τα πρώτα βήματα της ζωής, τις περίφημες θεωρίες του Δαρβίνου για την Εξέλιξη, καθώς και τη σημασία που έχει η μελέτη των απολιθωμάτων στην αποκρυπτογράφηση του τρόπου με τον οποίον εξελίχθηκε η ζωή στο διάβα των γεωλογικών αιώνων. Η μουσική επιμέλεια της παράστασης έγινε από τον πολυβραβευμένο συνθέτη  κ. Μίμη Πλέσσα.

13 Οκτ 2014

Άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού

Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε για όλες τις τάξεις του σχολείου μας άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού. Στο σχολείο μας εφαρμόζεται και βελτιώνεται κάθε χρόνο ειδικό σχέδιο ετοιμότητας, με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων, για το οποίο πραγματοποιούνται τουλάχιστον τρεις ασκήσεις έκτακτης ανάγκης ανά σχολικό έτος. Το σχέδιο περιλαμβάνει ενέργειες προ του σεισμού, ορισμό αρμοδιοτήτων του προσωπικού, ενέργειες κατά τη διάρκεια του σεισμού, ενέργειες μετά το τέλος της δόνησης, καθορισμό τόπου συγκέντρωσης των μαθητών.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης ετοιμότητας, όλα τα παιδιά, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, εφάρμοσαν όλα όσα προβλέπονταν από το σχέδιο και συγκεντρώθηκαν στους προκαθορισμένους
χώρους για κάθε τάξη στο προαύλιο του σχολείου.

12 Οκτ 2014

Ανακοίνωση για τους γονείς των μαθητών/τριών των Β και Γ τάξεων

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την με  Αρ. Πρωτ. Φ.6/553/152559/Γ1/24-09-2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) και μόνο για τη σχολική χρονιά 2014-15 θα πρέπει να προσκομιστεί και από τους μαθητές των Β και Γ τάξεων.
Καταληκτική ημερομηνία προσκόμισης του Α.Δ.Υ.Μ. από τους ανωτέρω μαθητές είναι η 31η Οκτωβρίου 2014.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

7 Οκτ 2014

Εκκλησιασμός μαθητών Α, Β και Γ τάξεων

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου και ώρα 08:10 θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός των μαθητών των Α, Β και Γ τάξεων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιεροθέου.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

6 Οκτ 2014

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού



Μέρα αθλητισμού ήταν η Δευτέρα 6 Οκτωβρίου για τα σχολεία όλης της χώρας αφού για πρώτη φορά καθιερώθηκε η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που θα γιορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου. Στο σχολείο μας όλοι οι μαθητές συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες με την καθοδήγηση των γυμναστών κ.κ. Γεωργακόπουλου Δημήτριου και Καραΐσκου Λεωνίδα, αλλά και τη συμπαράσταση των δασκάλων τους.  Μέσα σε κάθε τάξη  έγινε συζήτηση για το φαινόμενο του ρατσισμού και για την ανάγκη γνωριμίας με τον «άλλο», τον «διαφορετικό».  Επίσης οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο σχετικά με τη διαφορετικότητα και το ρατσισμό αλλά και την ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα αναπηρίας και περιθωριοποίησης.
Τις εκδηλώσεις του σχολείου μας τίμησαν με την παρουσία τους, και τους ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό:

α. Ο Γιάννης Χατζήμπεης, Παραολυμπιακός αθλητής, πρωταθλητής τριάθλου και ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε το μαραθώνιο τριάθλου Ironman, και

β. Ο Μάριος Γκιούρδας, πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Βόλεϋ, με συμμετοχές σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις και διακρίσεις σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο.

Και οι δυο καταξιωμένοι αθλητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στα παιδιά για την αξία του αθλητισμού τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποτελεί κομμάτι από τη ζωή τους, ενώ συμμετείχαν και σε κάποιες από τις δραστηριότητες των μαθητών.

Η σημερινή μέρα αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για όλα τα παιδιά του σχολείου μας!

3 Οκτ 2014

6 Οκτωβρίου 2014: Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


Ανακοίνωση για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 και μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων θα επισκεφθούν το  Σχολείο μας:
α. Ο Γιάννης Χατζήμπεης, Παραολυμπιακός αθλητής, πρωταθλητής τριάθλου και ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε το μαραθώνιο τριάθλου Ironman, ο οποίος  θα μιλήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας στους μαθητές των Β και Γ τάξεων, στις 10:00, και

β. Ο Μάριος Γκιούρδας, πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Βόλεϋ, με συμμετοχές σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις και διακρίσεις σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, ο οποίος  θα μιλήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας στους μαθητές των Δ , Ε και ΣΤ τάξεων, στις 12:00. 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

2 Οκτ 2014

Προγραμματισμός διδακτικών επισκέψεων Α΄ τριμήνου(έως 10-12-2014)

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, κατά τη διάρκεια του Α΄τριμήνου θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω διδακτικές επισκέψεις:

Α/Α

      ΤΑΞΕΙΣ

ΗΜΕΡΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΤΟΠΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
1
Δ,Ε,ΣΤ
Παρασκευή
26/09/2014
Παναθηναϊκό Στάδιο
 «Kids Athletics»
και «Αγαπώ τον Αθλητισμό»
2
Ε1,Ε2

Τρίτη 

14/10/2014

'Ιδρυμα Ευγενίδου-Πλανητάριο: "Το μυστήριο της ζωής"
3
Β1, Β2

Παρασκευή

07/11/2014
Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμικής
4
Δ1, Δ2

Δευτέρα

24/11/2014
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών
του ΟΤΕ







Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

 

Online Game Rental
Online Game Rental