9 Οκτ 2015

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης στο 2ο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου, στο Παλαιό Ψυχικό


Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν το το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, όπου για δεύτερη συνεχή χρονιά οργανώνεται μια πενθήμερη γιορτή για το παιδικό και το εφηβικό βιβλίο, από τη Δευτέρα 5 έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015. 
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στον κήπο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που στεγάζεται στην Έπαυλη Μποδοσάκη, στην καρδιά του Παλαιού Ψυχικού.
Οι μαθητές μας συμμετείχαν στις παρακάτω εκδηλώσεις:
Τάξη Γ2:
"Ζητείται δικηγόρος με μουστάκια και ουρά" με τη συγγραφέα Ελένη Σβορώνου και τις εκδόσεις "ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ."
Περιγραφή:
Η συγγραφέας του βιβλίου παρουσιάζει το βιβλίο με ένα παιγνίδι προσομοίωσης δικαστηρίου για να μάθουν τα παιδιά για τα δικαιώματα των ζώων παίζοντας.
Τάξη Γ1:
"Παιχνίδια της αρχαιότητας και ένας καλαθίσκος δώρα" με την αφηγήτρια παραμυθιών Κατερίνα Λιβά και την παιδαγωγό Μαρία Βλαχάκη, από τις εκδόσεις " ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ."
Περιγραφή:
Με αφήγηση για έναν καλαθίσκο με πήλινα δώρα και με ήρωες δυο παιδιά από τα αρχαία ελληνικά χρόνια, γνωρίζουμε αγαπημένα παιχνίδια της εποχής. Χαλκή μυία, κολλαβίζειν, αποδιδρασκίνδα, ελκυστίνδα, ακινητίδα, πλαγγόνες και αθύρματα... πόσο διαφέρουν από τα σημερινά παιχνίδια και ποια άλλα μας μαρτυρούν τα αγγεία της αρχαιότητας; Παίζουμε παιχνίδια που επιβίωσαν στους αιώνες και με πηλό κατασκευάζουμε στρόμβους, βόλους, αστράγαλους.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν  24 εκδοτικοί οίκοι: Άγκυρα, Άθως Παιδικά, Αλφάβητο Ζωής, Ανάτυπο, Αποστολική Διακονία, Δέσποινα Κυριακίδη, Διώνη, Εν Πλω, Επόμενος Σταθμός, Iwrite, Καλειδοσκόπιο, Καστανιώτη, Κέδρος, Key Books, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Λιβάνης, Λογότεχνον, Μεταίχμιο, Οσελότος, Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, Παπαδόπουλος, Πατάκης, Polaris, Το Δόντι (ανάμεσά τους και 6 εκδότες των οποίων η έδρα βρίσκεται εκτός νομού Αττικής). 
Τις εκδηλώσεις εμψυχώνουν περισσότεροι από 80 συγγραφείς, εικονογράφοι, παιδαγωγοί και καλλιτέχνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental