31 Οκτ 2015

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου του Δήμου Περιστερίου


35 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας δήλωσαν συμμετοχή για να  λάβουν μέρος στο 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου που διοργανώνει την Κυριακή 1 Νοεμβρίου ο Δήμος Περιστερίου.
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

30 Οκτ 2015

Επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ τάξης στη Βιβλιοθήκη του "Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη"

Την Παρασκευή 30-10-2015 οι μαθητές της ΣΤ τάξης επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη του "Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη" όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα:"ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ;"
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποστηριζόταν από οπτικοακουστικό υλικό και περιείχε αποσπάσματα από το βραβευμένο ντοκιμαντέρ παραγωγής του Ιδρύματος Ευγενίδου «Γαλιλαίος: Η Μάχη στην Αυγή της Σύγχρονης Επιστήμης».
Ερωτήματα που απαντήθηκαν μέσα από το πρόγραμμα ήταν τα παρακάτω: 
Γιατί ο Γαλιλαίος πίστεψε στο ηλιοκεντρικό σύστημα του Κοπέρνικου; 
Τι παρατήρησε με το τηλεσκόπιό του; 
Γιατί οι παρατηρήσεις του επιβεβαίωσαν το ηλιοκεντρικό σύστημα του Κοπέρνικου; 
Τι αλλαγές επέφερε το έργο του Γαλιλαίο στη φυσική φιλοσοφία και αστρονομία του 17ου αιώνα; Γιατί υπήρχαν έντονες αντιρρήσεις στους ισχυρισμούς του Γαλιλαίου και από ποιους εκφράστηκαν; 
Για ποιους λόγους τον καταδίκασε η Ιερά Εξέταση;
Ήταν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα  για τους μαθητές μας.

29 Οκτ 2015

Επίσκεψη του Σχολικού Συμβούλου στο σχολείο μας

Σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Σχολικός Σύμβουλος της 32ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Στέλιος Κρασσάς

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου και της επιστημονικής/παιδαγωγικής καθοδήγησης. 
Ο κ. Σχολικός Σύμβουλος είχε συνεργασία με τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, με επικέντρωση στην Α΄ τάξη.

27 Οκτ 2015

Η γιορτή του σχολείου μας για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου το σχολείο μας διοργάνωσε γιορτή μνήμης και τιμής στους ήρωες του Σαράντα. Πρωταγωνιστές οι μαθητές της Β΄τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ.κ. Ζώγα Ελένης, Γεωγιάδη Βασίλη  και Κανελλοπούλου Ευαγγελίας καθώς και του μουσικού μας κ. Ανδρέα Μπικουβαράκη.
Η γιορτή ξεκίνησε με την καθιερωμένη παράδοση της ελληνικής σημαίας από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Κουντούρη Τηλέμαχο στο σημαιοφόρο της 1ης περιόδου, μαθητή του ΣΤ1, Αναστασάκη Δευκαλίων. Δίπλα του βρίσκονταν η σημαιοφόρος της 2ης περιόδου, μαθήτρια του ΣΤ2, Χαρατσάρη Ελένη και όλοι οι παραστάτες. Ο Διευθυντής του Σχολείου, αφού συνεχάρη ένα ένα τα παιδιά, παραδίδοντας τη σημαία, τόνισε ότι οι υψηλές επιδόσεις στα μαθήματα έχουν αξία μόνο εφόσον συνοδεύονται και από υψηλό ήθος και ευγένεια. Γιατί έχουμε ανάγκη από πολίτες που θα αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον, για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Στη συνέχεια οι μαθητές της Β΄ τάξης, μέσα από αφηγήσεις, απαγγελίες, σκετς, τραγούδια, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, ανέλαβαν να ζωντανέψουν τις μνήμες εκείνων των ημερών που η πατρίδα μας έγραψε χρυσές σελίδες, τόσο στη δική της, όσο και στην παγκόσμια ιστορία. Δίκαια εισέπραξαν το χειροκρότημα όλων. 
Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. 
Μετά το τέλος της γιορτής ο σημαιοφόρος Αναστασάκης Δευκαλίων και οι παραστάτες της 1ης περιόδου του τμήματος ΣΤ1, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κ.κ. Γεωργακόπουλου Δημήτριου και Σπαρτή Νικόλαου συμμετείχαν στην κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο της Πόλης μας, στην Πλατεία Δημοκρατίας.

26 Οκτ 2015

Εορτασμός της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς, 
σας ενημερώνουμε ότι η γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία διοργανώνεται από τους μαθητές της Β΄ τάξης, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 09:00 στην Aίθουσα Εκδηλώσεων "Μίκης Θεοδωράκης".
Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα και οι μαθητές μετά τη λήξη της γιορτής (περίπου στις 10:00), θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους.
Το Ολοήμερο σχολείο δεν θα λειτουργήσει.
Παρακαλούμε να φροντίσετε για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

24 Οκτ 2015

Ολοκλήρωση Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 24-10-2015 στο 38ο Δημ. Σχολείο Περιστερίου η ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα: "Σχολείο, ρατσισμός, ξενοφοβία και δημοκρατική ευθύνη", για τους εκπαιδευτικούς των 17ου και 38ου Δημ. Σχολείων.


Το πρόγραμμα ήταν συνολικής διάρκειας 35 ωρών, και πραγματοποιήθηκε στις 9-10 Οκτωβρίου στο σχολείο μας, και στις 23-24 Οκτωβρίου στο 38ο Δημ. Σχολείο Περιστερίου, με ευθύνη του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π.) της ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.).
Άξονες του σεμιναρίου αποτέλεσαν τα ζητήματα της ταυτότητας και ετερότητας, τα φαινόμενα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, η διαχείριση της εθνοπολιτισμικής ετερογένειας στη σχολική τάξη, η δημοκρατική ευθύνη ως απάντηση στο ρατσισμό, η ανάπτυξη της διαπολιτισμικής ικανότητας και η πολιτισμικά ευαίσθητη διδασκαλία. 
Υπήρξε γόνιμος προβληματισμός από όλους, ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση καλών πρακτικών.
Εισηγήτρια ήταν η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Κυκλάδων κ. Παρασκευή Δεληκάρη, Δρ. Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης.

20 Οκτ 2015

Ο μαθητές της Δ΄ τάξης παρακολούθησαν την παράσταση "Η Φάρμα του Διαδικτύου", στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, και μετά από αίτημα του σχολείου μας, οι μαθητές της Δ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, όπου παρακολούθησαν δωρεάν την θεατρική παράταση "Η Φάρμα του Διαδικτύου".
Η «Φάρμα του διαδικτύου» είναι η πρώτη και μοναδική παιδική παράσταση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, που πραγματεύεται τους κινδύνους που εγκυμονούν από την αλόγιστη χρήση του Διαδικτύου, καθώς αυτό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των παιδιών. 
Μέσα από πέντε χαρούμενες και διδακτικές ιστορίες, γεμάτες από υπέροχες φιγούρες, χρώματα και μουσική, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Διαδικτύου και εξοικειώθηκαν με τις θεμελιώδεις αρχές ασφαλούς χρήσης του. 
Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στη διδακτική ανθολογία της Βερόνικας Σαμαρά(Συντονίστριας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου/Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr και του Γεωργίου Κορμά(Υπεύθυνου Γραμμής Βοηθείας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου/Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών), ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η Σοφία Τσινάρη. Στην ξεχωριστή αυτή παράσταση με πρωταγωνιστή το Διαδίκτυο, παίζουν οι ηθοποιοί Θάνος Αλεξίου, Άννα Πορφύρη και Μαρίνα Σαμάρκου.

16 Οκτ 2015

Επιλογή σημαιοφόρων και παραστατών διδακτικού έτους 2015-2016

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, στο γραφείο των εκπαιδευτικών, παρουσία του Συλλόγου Διδασκόντων και με τη συμμετοχή όλων των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης που είχαν αποφοιτήσει από την Ε΄ τάξη με τις υψηλότερες βαθμολογίες, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία για την επιλογή σημαιοφόρων και παραστατών για το διδακτικό έτος 2015-2016. 
Για την επιλογή εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα από το Π.Δ. 201/1998 και τις διευκρινιστικές εγκυκλίους του Υπ. Παιδείας. Η διαδικασία επιλογής ανέδειξε μετά και από τις απαραίτητες κληρώσεις, τους παρακάτω μαθητές που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας για τις δύο περιόδους του διδακτικού έτους:

1η περίοδος: Αρχή διδακτικού έτους έως 31 Ιανουαρίου 2016.
Τμήμα ΣΤ1
Σημαιοφόρος: Αναστασάκης Δευκαλίων
Παραστάτες/τριες:
1ος: Κασιμάτης Ανέστης
2η : Μεθενίτη Ρουμπίνα
3η : Καρακούκη Λουκία
4η : Ιωάννου Βασιλική Νεκταρία
5η : Κουτσανδρέα Παναγιώτα
Αναπληρωματικός: Κοκάλας Χρήστος

2η περίοδος: Από 1 Φεβρουαρίου 2016 έως λήξη διδακτικού έτους.
Τμήμα ΣΤ2
Σημαιοφόρος: Χαρατσάρη Ελένη
Παραστάτες/τριες:
1ος: Σιδεράς Γρηγόριος
2ος: Οικονομόπουλος Αλέξανδρος
3ος: Χριστοδουλόπουλος Διονύσιος
4η : Παπαγγελή Αικατερίνη
5ος: Σοφικίτης Κωνσταντίνος
Αναπληρωματικός: Παπαζαχαρόπουλος Νικόλαος

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

14 Οκτ 2015

Εκκλησιασμός μαθητών Α, Β και Γ τάξεων

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 15-10-2015 και ώρα 08:10 θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός των μαθητών των τάξεων Α, Β και Γ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιεροθέου.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

13 Οκτ 2015

Προγραμματισμός διδακτικών επισκέψεων Α τριμήνου 2015-2016

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, κατά τη διάρκεια του Α΄τριμήνου θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω διδακτικές επισκέψεις:

Α/Α
ΤΑΞΕΙΣ
ΗΜΕΡΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΤΟΠΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
ΣΥΝΟΔΟΙ
ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
1
Δ1, Δ2
ΤΕΤΑΡΤΗ
07-10-2015
ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ-ΚΗΦΙΣΙΑ
ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
2
Γ1, Γ2
ΠΕΜΠΤΗ
08-10-2015
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΠΑΛΙΟ ΨΥΧΙΚΟ
ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
3
Δ1, Δ2
ΤΡΙΤΗ
20-10-2015
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Η ΦΑΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ»
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΥΚΗΣ
ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
4
ΣΤ1, ΣΤ2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
30-10-2015
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ
ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
5
Γ1, Γ2
ΠΕΜΠΤΗ
05-11-2015
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
(Κ.ΑΝ.ΑΛ.)
ΜΑΡΟΥΣΙ
ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

12 Οκτ 2015

Πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το α΄ μέρος της ενδοσχολικής επμόρφωσης

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας το α΄ μέρος της ενδοσχολικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών του 17ου και 38ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου με θέμα:
«Σχολείο, ρατσισμός, ξενοφοβία και δημοκρατική ευθύνη».
Το β΄ μέρος θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Οκτωβρίου στο 38ο Δημ. Σχολείο Περιστερίου.
Το πρόγραμμα είναι συνολικής διάρκειας 35 ωρών, και πραγματοποιείται με ευθύνη του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π.) της ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.).
Άξονες του σεμιναρίου αποτελούν τα ζητήματα της ταυτότητας και ετερότητας, τα φαινόμενα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, η διαχείριση της εθνοπολιτισμικής ετερογένειας στη σχολική τάξη, η δημοκρατική ευθύνη ως απάντηση στο ρατσισμό, η ανάπτυξη της διαπολιτισμικής ικανότητας και η πολιτισμικά ευαίσθητη διδασκαλία.
Εισηγήτρια είναι η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Κυκλάδων κ. Παρασκευή Δεληκάρη, Δρ. Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης.

9 Οκτ 2015

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης στο 2ο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου, στο Παλαιό Ψυχικό


Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν το το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, όπου για δεύτερη συνεχή χρονιά οργανώνεται μια πενθήμερη γιορτή για το παιδικό και το εφηβικό βιβλίο, από τη Δευτέρα 5 έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015. 
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στον κήπο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που στεγάζεται στην Έπαυλη Μποδοσάκη, στην καρδιά του Παλαιού Ψυχικού.
Οι μαθητές μας συμμετείχαν στις παρακάτω εκδηλώσεις:
Τάξη Γ2:
"Ζητείται δικηγόρος με μουστάκια και ουρά" με τη συγγραφέα Ελένη Σβορώνου και τις εκδόσεις "ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ."
Περιγραφή:
Η συγγραφέας του βιβλίου παρουσιάζει το βιβλίο με ένα παιγνίδι προσομοίωσης δικαστηρίου για να μάθουν τα παιδιά για τα δικαιώματα των ζώων παίζοντας.
Τάξη Γ1:
"Παιχνίδια της αρχαιότητας και ένας καλαθίσκος δώρα" με την αφηγήτρια παραμυθιών Κατερίνα Λιβά και την παιδαγωγό Μαρία Βλαχάκη, από τις εκδόσεις " ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ."
Περιγραφή:
Με αφήγηση για έναν καλαθίσκο με πήλινα δώρα και με ήρωες δυο παιδιά από τα αρχαία ελληνικά χρόνια, γνωρίζουμε αγαπημένα παιχνίδια της εποχής. Χαλκή μυία, κολλαβίζειν, αποδιδρασκίνδα, ελκυστίνδα, ακινητίδα, πλαγγόνες και αθύρματα... πόσο διαφέρουν από τα σημερινά παιχνίδια και ποια άλλα μας μαρτυρούν τα αγγεία της αρχαιότητας; Παίζουμε παιχνίδια που επιβίωσαν στους αιώνες και με πηλό κατασκευάζουμε στρόμβους, βόλους, αστράγαλους.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν  24 εκδοτικοί οίκοι: Άγκυρα, Άθως Παιδικά, Αλφάβητο Ζωής, Ανάτυπο, Αποστολική Διακονία, Δέσποινα Κυριακίδη, Διώνη, Εν Πλω, Επόμενος Σταθμός, Iwrite, Καλειδοσκόπιο, Καστανιώτη, Κέδρος, Key Books, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Λιβάνης, Λογότεχνον, Μεταίχμιο, Οσελότος, Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, Παπαδόπουλος, Πατάκης, Polaris, Το Δόντι (ανάμεσά τους και 6 εκδότες των οποίων η έδρα βρίσκεται εκτός νομού Αττικής). 
Τις εκδηλώσεις εμψυχώνουν περισσότεροι από 80 συγγραφείς, εικονογράφοι, παιδαγωγοί και καλλιτέχνες.

8 Οκτ 2015

Πραγματοποίηση ενδοσχολικής επιμόρφωσης στο σχολείο μας: 9-10 και 23-24 Οκτωβρίου 2015



Στο πλαίσιο της επίτευξης των παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών στόχων του σχολείου μας και σε συνεργασία με το 38ο Δημ. Σχολείο Περιστερίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί πρόγραμμα ενδοσχολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων με θέμα:
«Σχολείο, ρατσισμός, ξενοφοβία και δημοκρατική ευθύνη».
Το πρόγραμμα είναι συνολικής διάρκειας 35 ωρών, και θα πραγματοποιηθεί στις 9-10 Οκτωβρίου στο σχολείο μας, και στις 23-24 Οκτωβρίου στο 38ο Δημ. Σχολείο Περιστερίου, με ευθύνη του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π.) της ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.).
Άξονες του σεμιναρίου θα αποτελέσουν τα ζητήματα της ταυτότητας και ετερότητας, τα φαινόμενα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, η διαχείριση της εθνοπολιτισμικής ετερογένειας στη σχολική τάξη, η δημοκρατική ευθύνη ως απάντηση στο ρατσισμό, η ανάπτυξη της διαπολιτισμικής ικανότητας και η πολιτισμικά ευαίσθητη διδασκαλία.
Εισηγήτρια θα είναι η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Κυκλάδων κ. Παρασκευή Δεληκάρη, Δρ. Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης.

Λειτουργία του σχολείου μας από Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 και μέχρι την τοποθέτηση 2ου εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας, το σχολείο μας θα λειτουργεί ως εξής:
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, οι μαθητές όλων των τάξεων θα σχολάνε στις 14:00.
Μόνο την Παρασκευή, οι μαθητές όλων των τάξεων θα σχολάνε στις 13:15.
Το Ολοήμερο σχολείο θα λειτουργήσει για όλα τα παιδιά που έχουν εγγραφεί σε αυτό, με τρία τμήματα, και ώρα αποχώρησης 15:30.
Υπεύθυνος του Ολοήμερου έχει οριστεί με ομόφωνη απόφαση το Συλλόγου Διδασκόντων, ο εκπαιδευτικός Καρυστινός Κωνσταντίνος.
Για οποιαδήποτε έκτακτη αλλαγή του προγράμματος θα ενημερωθείτε έγκαιρα.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.(Τηλ. 2105759938)
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

7 Οκτ 2015

Επίσκεψη των μαθητών της Δ΄ τάξης στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ, στην Κηφισιά


Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, οι μαθητές της Δ΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ στην Κηφισιά. Οι μαθητές μας με τη βοήθεια του ειδικού ξεναγού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών από την ελληνική αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Η συλλογή του Μουσείου ξεπερνά τα 3.500 αντικείμενα και αρχειακό υλικό. 
Οι μαθητές παρατήρησαν μεταξύ άλλων χειροκίνητα τηλέφωνα (τέλη 19ου αιώνα), μορσικούς τηλέγραφους, οπτικές ίνες, συστήματα ασύρματης επικοινωνίας, συσκευές τηλεφωτογραφίας, telex και ένα από τα πρώτα ελληνικά τηλεοπτικά studio (1965). 
Η έκθεση χωρίζεται σε δύο μεγάλες περιόδους: την «προηλεκτρική» που περιλαμβάνει τις τηλεπικοινωνιακές επινοήσεις από την ελληνική αρχαιότητα και το Βυζάντιο, καθώς και τη «μεταηλεκτρική» περίοδο που αφορά στις τηλεπικοινωνιακές εφευρέσεις από την ανακάλυψη του ηλεκτρισμού μέχρι τις νεότερες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες (τηλεγραφία, τηλεφωνία, ναυτιλιακές και δορυφορικές επικοινωνίες).

6 Οκτ 2015

Τα πιο συχνά λάθη των γονιών σχετικά με το σχολείο

Πολλές φορές οι γονείς στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο, κάνουν άθελά τους κάποια σφάλματα. Ας δούμε ποια είναι αυτά και πώς μπορείτε να τα διορθώσετε τώρα που βρισκόμαστε στην αρχή της σχολικής χρονιάς:
  • Έχουν πολύ χαμηλές ή υπερβολικά υψηλές προσδοκίες: Στην πρώτη περίπτωση δε θέλουν να αγχώσουν ή να πιέσουν τα παιδιά τους. Έτσι τους επιτρέπουν να τεμπελιάζουν, να μην κάνουν τις εργασίες τους και γενικά δε δείχνουν τη δέουσα προσοχή. Στη δεύτερη περίπτωση, φτάνουν στο άλλο άκρο, πιέζοντας υπερβολικά τα παιδιά και επιβάλλοντάς τους μια βαθμοθηρία. Φυσικά το σωστό βρίσκεται κάπου στη μέση. 
  • Κάνουν οι ίδιοι τις δουλειές των παιδιών τους: Μην κουβαλάτε καθημερινά την τσάντα του παιδιού σας, αφού μπορεί να το κάνει και μόνο του. Μην κάνετε εσείς τις ζωγραφιές ή τις εργασίες του και γενικά μην του τα προσφέρετε όλα έτοιμα. Το παιδί πρέπει να μάθει από μικρό ότι το σχολείο είναι η δουλειά του και οφείλει το ίδιο να είναι υπεύθυνο. 
  • Δεν συνεργάζονται με τους δάσκαλους: Οι δάσκαλοι δεν είναι εχθροί, αλλά σύμμαχοι. Όταν ο γονιός συνεργάζεται με το δάσκαλο, όταν έχουν μια σταθερή επικοινωνία μέσα στη χρονιά, όταν ακούει αυτά που ο εκπαιδευτικός παρατηρεί μέσα στην τάξη, μόνο καλό μπορεί να προκύψει για το παιδί. 
  • Επιβραβεύουν υπερβολικά το παιδί και κυρίως με υλικά αγαθά: Κάθε γονιός χαίρεται όταν ακούει καλά λόγια για το παιδί του ή όταν βλέπει τα «μπράβο» και τα «άριστα», όμως καλό θα είναι το παιδί να καταλάβει ότι πρέπει να συμπεριφέρεται όμορφα στο σχολείο και να προσπαθεί, όχι για να πάρει μετά δώρα και παιχνίδια, αλλά γιατί αυτό είναι το σωστό. 
  • Δεν παραδέχονται τα λάθη του παιδιού τους: Πολλοί γονείς συχνά επιτίθενται στους δάσκαλους, θεωρώντας ότι αδικούν τα παιδιά τους ή αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, π.χ. ότι το μικρό τους χτυπά ή ενοχλεί τα άλλα παιδάκια. Πάντα φταίει το άλλο παιδί και πάντα το δικό τους είναι αθώο. Δυστυχώς με αυτή την αντιμετώπιση δε βοηθούν το παιδί να συνειδητοποιήσει το σφάλμα του και να διορθώσει την συμπεριφορά του. 
Πηγή: http://www.mother.gr/displayarticle.asp?articleId=8828

5 Οκτ 2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Μέρα αθλητισμού ήταν η Δευτέρα 5 Οκτωβρίου για τα σχολεία όλης της χώρας, αφού για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που γιορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου. 
Στο σχολείο μας όλοι οι μαθητές συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες με την καθοδήγηση των γυμναστών κ.κ. Γεωργακόπουλου Δημήτριου και Σπαρτή Νικόλαου, αλλά και τη συμπαράσταση των δασκάλων τους. Μέσα σε κάθε τάξη έγινε συζήτηση για τους Ολυμπιακούς αγώνες και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Επίσης, όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα.
Τέλος, η τελευταία διδακτική ώρα  όλων των τάξεων διατέθηκε για εικαστικές δραστηριότητες  των μαθητών εμπνευσμένες από τον άξονα των φετινών δράσεων με θέμα:
"Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα".

1 Οκτ 2015

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015: 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού



Αγαπητοί γονείς,
η Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 έχει οριστεί ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Ο άξονας των φετινών δράσεων έχει θέμα:
"Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα"
Στο  πλαίσιο αυτό, κατή τη διάρκεια της ημέρας, θα υλοποιηθούν πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις, θα προβληθούν σχετικά εκπαιδευτικά βίντεο και θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες για όλους τους μαθητές του σχολείου.
Οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο με αθλητική περιβολή και στις τσάντες θα έχουν μόνο ό,τι τους υποδείξουν οι δάσκαλοί τους.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Λειτουργία του σχολείου από Δευτέρα 5 έως Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 5 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου το σχολείο μας θα λειτουργήσει ως εξής:
Δευτέρα και Τετάρτη, οι μαθητές όλων των τάξεων θα σχολάσουν στις 14:00.
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, οι μαθητές όλων των τάξεων θα σχολάσουν στις 13:15.
Το Ολοήμερο σχολείο δεν θα λειτουργήσει.
Για τη λειτουργία του σχολείου από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, θα ενημερωθείτε με νέα μας ανακοίνωση.
Για οποιαδήποτε έκτακτη αλλαγή του προγράμματος θα ενημερωθείτε έγκαιρα.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

 

Online Game Rental
Online Game Rental