1 Απρ 2016

Συνεργασία σχολείου και οικογένειας

Την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 ολοκληρώθηκε με καθολική συμμετοχή των γονέων η ενημέρωση για την πρόοδο και συμπεριφορά των μαθητών, καθώς και η επίδοση ελέγχων προόδου του β΄ τριμήνου.
Σχολείο και οικογένεια αποτελούν δύο διαφορετικά συστήματα, τα οποία συναντιούνται έχοντας ως κοινό σημείο το παιδί και ως στόχο τη διαπαιδαγώγηση και την κοινωνικοποίησή του. Ο ρόλος τους μπορεί να είναι διαφορετικός, αλλά εξίσου σημαντικός. Έτσι, με έναν τρόπο τα συστήματα αυτά λειτουργούν συμπληρωματικά και εξαρτώνται το ένα από το άλλο.
Η συνεργασία και η επικοινωνία μεταξύ τους αποτελεί μια αναγκαιότητα και έχει σημαντικά οφέλη τα οποία δεν αφορούν μόνο στα παιδιά, αλλά και στους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία, τους γονείς και ολόκληρη την κοινωνία.
Μέσα από τη συνεργασία με το σχολείο, οι γονείς αισθάνονται ότι είναι γνώστες της σχολικής ζωής του παιδιού τους, συμμετέχουν στη μάθησή του και υποστηρίζουν καλύτερα το εκπαιδευτικό έργο. Όσο για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, είναι σε θέση να γνωρίσουν καλύτερα το κάθε παιδί και να προγραμματίσουν τη διδασκαλία προς όφελος όλων, αισθάνονται ότι αναγνωρίζεται το έργο τους και μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα εμπόδια και πρακτικές δυσκολίες, έχοντας στο πλευρό τους τους γονείς των μαθητών τους.
Θεωρούμε απολύτως αναγκαία τη συνεργασία με τους γονείς και την επιδιώκουμε στο πλαίσιο μιας ειλικρινούς και ανοιχτής επικοινωνίας, για να βοηθήσουμε αποτελεσματικότερα τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental