27 Οκτ 2016

Η γιορτή του σχολείου μας για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940



Tην Πέμπτη 27 Οκτωβρίου το σχολείο μας διοργάνωσε γιορτή μνήμης και τιμής στους ήρωες του Σαράντα. Πρωταγωνιστές οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ.κ. Ναλμπάντη Ιωάννη και Κανελλοπούλου Ευαγγελίας καθώς και του μουσικού μας κ.  Μπικουβαράκη Ανδρέα.
Η γιορτή ξεκίνησε με την καθιερωμένη παράδοση της ελληνικής σημαίας από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Κουντούρη Τηλέμαχο στη σημαιοφόρο της 1ης περιόδου, μαθήτρια του ΣΤ2, Σταματοπούλου Χρυσούλα-Δέσποινα. Δίπλα της βρίσκονταν ο σημαιοφόρος της 2ης περιόδου, μαθητής  του ΣΤ1, Καραγιώργος Σπυρίδων και όλοι οι παραστάτες. Ο Διευθυντής του Σχολείου, αφού συνεχάρη ένα-ένα όλα τα παιδιά, παραδίδοντας τη σημαία, τόνισε ότι οι υψηλές επιδόσεις στα μαθήματα έχουν αξία μόνο εφόσον συνοδεύονται από υψηλό ήθος και ακεραιότητα χαρακτήρα. Γιατί έχουμε ανάγκη από πολίτες που θα αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον, για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης, μέσα από αφηγήσεις, απαγγελίες, σκετς, τραγούδια, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, ανέλαβαν να ζωντανέψουν τις μνήμες εκείνων των ημερών που η πατρίδα μας έγραψε χρυσές σελίδες, τόσο στη δική της, όσο και στην παγκόσμια ιστορία. Δίκαια εισέπραξαν το χειροκρότημα όλων. 
Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. 
Μετά το τέλος της γιορτής η σημαιοφόρος Σταματοπούλου Χρυσούλα-Δέσποινα και οι παραστάτες της 1ης περιόδου του τμήματος ΣΤ2, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών  κ.κ. Γεωργακόπουλου Δημήτριου και Σηφογιαννάκη Μαρίας συμμετείχαν στην κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο της Πόλης μας, στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental