6 Δεκ 2017

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης στη βιομηχανία γάλακτος «ΔΕΛΤΑ» στον Ταύρο

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές/τριες στης ΣΤ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΕΛΤΑ» στον Ταύρο.
Η επίσκεψη ξεκίνησε με την ενημέρωση των μαθητών/τριών στην αίθουσα διαλέξεων της επιχείρησης για πάρα πολλά θέματα σχετικά με την λειτουργία της επιχείρησης: Ιστορία της επιχείρησης, συστατικά του γάλακτος, μέθοδος επεξεργασίας του γάλακτος, τεχνολογία παραγωγής παστεριωμένου γάλακτος (ομογενοποίηση, παστερίωση, αποκορύφωση, ανάμειξη, συσκευασία).
Στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στους εργοστασιακούς χώρους της γαλακτοβιομηχανίας.
Το γάλα εφοδιάζει τον οργανισμό με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά περισσότερο από κάθε άλλη τροφή και γι΄αυτό θεωρείται η πιο πλούσια τροφή της φύσης. Πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής κάθε ανθρώπου (με ελάχιστες εξαιρέσεις ανθρώπων που παρουσιάζουν προβλήματα) γιατί μας προσφέρει ουσιώδη θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνη D, B2, πολύτιμες πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βασικά αμινοξέα όπως και βιταμίνες Α και Β1 (σε μικρότερη ποσότητα).
Τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο ικανοποιημένα από την επίσκεψή τους αυτή, γιατί αποτέλεσε γι΄ αυτά μια ξεχωριστή εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Online Game Rental
Online Game Rental