31 Ιαν 2017

Ενημέρωση Γονέων για το μήνα Φεβρουάριο 2017

Αγαπητοί γονείς, σας γνωρίζουμε ότι η ενημέρωσή σας για την πρόοδο και συμπεριφορά των μαθητών/τριών για το μήνα Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 13 έως και την Παρασκευή 17 του μήνα.
Για το ακριβές πρόγραμμα θα ενημερωθείτε σύντομα με νέα μας ανακοίνωση.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

30 Ιαν 2017

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης, συνοδευόμενοι από όλο το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιεροθέου.
Μετά τη Θεία Λειτουργία οι μαθητές/τριες επέστρεψαν στο σχολείο όπου τους μοιράστηκαν τα καθιερωμένα αρτίδια και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Χρόνια Πολλά!

26 Ιαν 2017

Η ζωγραφιά του μαθητή μας Αλέξανδρου Σταματόπουλου που βραβεύθηκε στον 4ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Δήμου Περιστερίου με θέμα τα Χριστούγεννα

Παραλάβαμε σήμερα από εκπρόσωπο του Δήμου Περιστερίου τις ζωγραφιές και τα αναμνηστικά διπλώματα των 88 μαθητών/τριών μας που έλαβαν μέρος στον 4ο διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα τα Χριστούγεννα, που διοργάνωσε ο Δήμος Περιστερίου.
Ανάμεσα στις 51 καλύτερες ζωγραφιές που επιλέχτηκαν από την αρμόδια Επιτροπή ήταν και η ζωγραφιά του μαθητή τής ΣΤ2 τάξης του σχολείου μας, Αλέξανδρου Σταματόπουλου.
Οι 51 αυτές ζωγραφιές είχαν τοποθετηθεί για όλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, στα ειδικά πλαίσια της Πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως, απέναντι από τον ΟΤΕ. 
Θερμά συγχαρητήρια και στους/στις 88 μαθητές/τριές μας που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, και ξεχωριστά στον Αλέξανδρο για τη διάκρισή του, που τιμά το σχολείο μας.


Επίσκεψη των μαθητών/τριών της Δ΄ τάξης στο Μουσείο Ακρόπολης

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Μουσείο Ακρόπολης.
Εκεί ξεναγήθηκαν από ειδικούς ξεναγούς, γνώρισαν το χώρο του Μουσείου, ήρθαν σε επαφή με τα απαράμιλλης αξίας αρχαιολογικά ευρήματά του, που συνδέονται με την Ακρόπολη, και αντιλήφθηκαν τη σημασία και τη διαχρονική αξία αυτής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Τα παιδιά επέστρεψαν κατενθουσιασμένα από αυτή την τόσο όμορφη και χρήσιμη επίσκεψη.

Επίσκεψη των μαθητών/τριών της Α΄ τάξης στο Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμικής

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης επισκέφθηκαν το Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμικής, στο Θησείο, και συμμετείχαν σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματά του.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα, εφαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των μαθητών και αναδεικνύουν τις διαφορετικές εκφάνσεις τις παραδοσιακής κεραμικής, αξιοποιώντας ως εργαλεία, το βιωματικό παιχνίδι και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών.
Στόχοι των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι:
  • η προσέγγιση του γήινου υλικού του πηλού
  • η επαφή με τις διαφορετικές εκφάνσεις της νεότερης παραδοσιακής κεραμικής
  • η ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως είναι η παρατηρητικότητα, η συμμετοχική δραστηριότητα, η καλλιέργεια της αισθητικής αγωγής
  • η εξοικείωση με το μουσειακό περιβάλλον, και
  • η ενίσχυση του εκπαιδευτικού ρόλου του μουσείου 
Τα παιδιά επέστρεψαν κατενθουσιασμένα από την επίσκεψή τους, κρατώντας με περηφάνια τα πήλινα δημιουργήματά τους!

25 Ιαν 2017

Κοπή βασιλόπιτας από το Σύλλογο Γονέων για όλους τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας

Κοπή βασιλόπιτας σήμερα, σε όλες τις τάξεις, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, και ένα δώρο στον τυχερό/ή μαθητή/τρια του κάθε τμήματος που κέρδιζε το φλουρί. 
Επίσης κόπηκε και μία ξεχωριστή πίτα για τα 12 τμήματα του σχολείου μας. 
Το τυχερό φλουρί κέρδισε η τάξη Γ2, και σε όλους τους/τις μαθητές/τριές της καθώς και τη δασκάλα τους κ. Εύη Ηλία θα δοθεί αναμνηστικό δώρο.
Και του χρόνου!

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Διδασκόντων



Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, μέσα σε ένα πολύ ζεστό κλίμα, κόψαμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας. 
Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Τηλέμαχος Κουντούρης, αφού ευχήθηκε σε όλους/ες "Καλή και Δημιουργική Χρονιά γεμάτη Υγεία", μοίρασε τα κομμάτια με τη βοήθεια του Υποδιευθυντή κ. Γιάννη Ναλμπάντη. 
Το φλουρί κέρδισε η δασκάλα της Β΄ τάξης κ. Στασινή Κώτσια. Της ευχόμαστε κάθε ευτυχία, οικογενειακή και προσωπική.




24 Ιαν 2017

Ανακοίνωση για τον εορτασμό της θρησκευτικής γιορτής των Τριών Ιεραρχών τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα  30 Ιανουαρίου 2017, λόγω του εορτασμού της θρησκευτικής γιορτής των Τριών Ιεραρχών, δεν θα γίνουν μαθήματα.
Οι μαθητές/τριες μόνο της ΣΤ' τάξης θα προσέλθουν στο σχολείο στις 08:30 και συνοδευόμενοι από όλο το διδακτικό προσωπικό του σχολείου θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιεροθέου. 
Μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας, περίπου στις 09:45, θα επιστρέψουν στο σχολείο και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.
Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών της ΣΤ' τάξης  από το σχολείο.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

20 Ιαν 2017

Επίσκεψη των μαθητών/τριών της Ε και ΣΤ τάξης στο Πλανητάριο


Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 οι μαθητές/τριες της Ε και ΣΤ τάξης επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο), και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξαιρετική παράσταση με τίτλο: "Στα Μονοπάτια των Άστρων".
"Κάθε βράδυ, όταν ο ουρανός έχει ξαστεριά, τα πάντα μοιάζουν γαλήνια και ειρηνικά. Κι όμως, το τι βλέπουμε εκεί πάνω δεν είναι παρά μια καλοστημένη απάτη! Γιατί στα μονοπάτια των άστρων του Γαλαξία μας, δεν θα βρούμε έναν ήρεμο και αναλλοίωτο κόσμο, αλλά αντίθετα τις συχνά βίαιες φυσικές διεργασίες μιας αέναης γένεσης και καταστροφής.
Πραγματικά, χάρη στην πρόοδο της αστρονομικής έρευνας και της διαστημικής επιστήμης, χάρη στην εξέλιξη των οργάνων και εργαστηρίων που διαθέτουμε, οι θαυμαστοί, παράξενοι κόσμοι του Γαλαξία μας παρελαύνουν μπροστά στα έκθαμβα μάτια μας".
Η επίσκεψη ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για τους/τις μαθητές/τριες μας!

18 Ιαν 2017

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης στο σχολείο μας

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου οι μαθητές/τριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης παρακολούθησαν στην Αίθουσα της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα:"Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών ", από εκπρόσωπο της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. 
Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι μαθητές/τριες συμμετείχαν ενεργά απαντώντας και θέτοντας ερωτήσεις αλλά και εκφράζοντας τη γνώμη τους. 
Στόχος αυτής της δράσης είναι οι μαθητές/τριες να αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Να αντιληφθούν το ρόλο τους στη διαχείριση των απορριμμάτων και να αναπτύξουν δεξιότητες, ώστε να συμμετέχουν σωστά και ολοκληρωμένα στα προγράμματα ανακύκλωσης, που υλοποιούνται από το σχολείο ή το δήμο τους.
Ευχαριστούμε θερμά την ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μας να επισκεφθεί το σχολείο μας.

13 Ιαν 2017

Ανακοίνωση για τον εορτασμό του Αγίου Αντωνίου

Αγαπητοί γονείς, 
σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 το σχολείο μας θα είναι κλειστό, λόγω του εορτασμού του Αγίου Αντωνίου, Πολιούχου του Δήμου Περιστερίου.



Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

12 Ιαν 2017

Πραγματοποίηση εργασιών στο σχολείο μας από το Δήμο Περιστερίου

Αγαπητοί γονείς, 
σας ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη 11/01/2017, και μετά από συνεννόηση του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Θεοδωράκο Αναστάσιο, πραγματοποιείται συντήρηση-επισκευή όλων των κουφωμάτων αλουμινίου του σχολείου μας από ειδικό συνεργείο του Δήμου, με στόχο την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης του διδακτηρίου.
Επίσης, από το Σάββατο 14/01/2017 θα ξεκινήσουν και οι εργασίες επισκευής των τουαλετών του σχολείου μας.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

11 Ιαν 2017

Τη θεατρική παράσταση "ΗΡΑΚΛΗΣ, η ζωή και οι άθλοι του" παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες της Γ τάξης

Την Τετάρτη 11-01-2017 οι μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης επισκέφθηκαν το Ίδρυμα "ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ", όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξαιρετική θεατρική παράσταση "ΗΡΑΚΛΗΣ, η ζωή και οι άθλοι του", σε κείμενο-σκηνοθεσία-αφήγηση της Κάρμεν Ρουγγέρη.
Μέσα απ’ αυτή την παράσταση τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν:
- τη γέννηση του ήρωα 
- τη ζωή του
- τους άθλους του
- την καθιέρωση των Ολυμπιακών Αγώνων
- το θάνατό του 
- τέλος τη μετάβασή του στον Όλυμπο όπου θα απολαμβάνει όλες τις τιμές και θα ζήσει ανάμεσα στους δώδεκα θεούς, ίσος με αυτούς.
Και βέβαια όλα αυτά απόλυτα τεκμηριωμένα και μελετημένα, μέσα από την αστείρευτη πηγή της μυθολογίας μας.

10 Ιαν 2017

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του σχολείου την Τετάρτη 11/01/2017

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 το σχολείο μας θα λειτουργήσει κανονικά(Πρωινό και Ολοήμερο πρόγραμμα).

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

9 Ιαν 2017

Κλειστά τα σχολεία της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας την Τρίτη 10/01/2017 λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 όλα τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την απόφαση των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

 

Online Game Rental
Online Game Rental